MENU

Investering & Budgettering

GECP heeft veel ervaring met het uitwerken van investeringsplannen, inclusief leveranciersbeoordelingen en het opstellen van budgetten. Voor zowel kleine als grote investeringen kun je bij GECP terecht. Wij kunnen hierbij een adviserende, begeleidende en/of controlerende rol innemen.

Loop je tegen een uitdaging aan op de volgende gebieden: het inventariseren van onderhoudstaken, het vervangen van een machine of de volledige nieuwbouw van een installatie? Wij zetten onze deskundigheid en ervaring graag in om een optimaal resultaat te bereiken. Uiteraard nemen we stilstand en productieverlies mee in de berekeningen, evenals alternatieve oplossingen om de impact van een modificatie te beperken.

Praktijkvoorbeeld

Voor een Britse recycling onderneming hebben we de haalbaarheid van het ontwerp en  de realisatie van een nieuwe installatie uitgezocht en geïmplementeerd. 

Kort na aanvang werd duidelijk dat het model bijgestuurd moest worden. In samenwerking met GECP werd een herontwerp gemaakt, waarna een reëel budget kon worden opgesteld.

De opdrachtgever was zo content met het voortraject dat ook de realisatiefase door ons mocht worden begeleid. Het resultaat is een zeer geavanceerde installatie, ontworpen op basis van ‘best available techniques’ en met voldoende uitbreidingscapaciteit voor de toekomst. Een hoge beschikbaarheid is gewaarborgd door een uitgebalanceerd bypass-ontwerp, waarbij kosten-baten vooraf goed zijn geanalyseerd. 

Wil je eerst een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren? Ook dan is GECP je partner. We inventariseren zowel technische als financiële haalbaarheid en zorgen voor een degelijke kostenbatenanalyse. Aan de hand hiervan kun je bepalen of investeren zinvol is of dat het beter is het idee aan te passen waardoor de investering beter/sneller rendeert.

Wat je vraag ook is…

GECP SORTS YOUR TASKS

Benieuwd wat GECP voor je kan betekenen?